Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

ИН МЕМОРИАМ, ВЕЉКО КРЕЈИЋ

10.05.2021.

Са жаљењем обавјештавамо правосудну заједницу да је 9. маја 2021. године преминуо предсједник Основног суда у Градишци  Вељко Крејић.

Поводом ненадокнадивог губитка породици и свим колегама и пријатељима уваженог предсједника суда Вељка Крејића, предсједник Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине Халил Лагумџија, чланови ВСТС-а БиХ, заједно са директором Секретаријата ВСТС-а БиХ и упосленицима, изражавају дубоко саучешће. 

Вељко Крејић је дипломирао на Правном факултету у Бањој Луци, а правосудни испит је положио у Сарајеву. Послове секретара у Творници ЕИ ТВ Електроника, Фабрика амбалаже Српац, обављао је у периоду од јануара 1980. до априла 1981. године. Правосудну каријеру започео је као судија Општинског суда у Српцу у априлу 1981. године и на тој позицији је био до преласка у Општински секретаријат унутрашњих послова Србац у марту 1989. године. За предсједника Основног суда у Српцу избран је у новембру 1992. године и ту позицију је обављао до марта 2004. године, када је изабран за судију Општинског суда у Ливну. У фебруару 2010. године је именован за судију у Кантоналном суду у Ливну. Одлуком Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине изабран је за предсједника Основног суда у Градишци у јулу 2012. године и ту позицију је обављао до 9. маја 2021. године.

Био је члан Удружења судија Републике Српске и члан Управног одбора Удружења судија Босне и Херцеговине те члан Општинске организације Црвеног крста Србац.  


Vijest je napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh